Ingrediente necesare:
Pentru foi:
- 500 g făină
- 100 g unt sau margarină
- 1 plic zahăr vanilat (Dr. Oetker)
- 100 ml lapte
- 1 plic amoniu pentru prăjituri (Dr. Oetker)
- 2 ouă
- 1 lingură miere
Pentru cremă:
- 2 ouă
- 3 plicuri budincă de ciocolată (Dr. Oetker)
- 300 g zahăr
- 1 litru de lapte
- 100 g unt
- 2 plicuri zahăr vanilat (Dr. Oetker)
Pentru decor: zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Dizolvăm amoniu pentru prăjituri în 30 ml lapte. Împreună cu celelalte ingrediente, frământăm un aluat, pe care îl împărțim în 6 părți egale.
Întindem fiecare parte pe o suprafață de lucru presărată cu făină (mărimea tăvii: 25*35 cm).
Coacem, rând pe rând, într-o tavă tapetată cu unt…
Temperatura de coacere: 180 grade Celsius
Timp de coacere: 6-8 minute / foaie
Fierbem laptele cu gălbenușurile, praful de budincă și zahărul, până obținem o compoziție cremoasă. Amestecăm apoi și untul și albușurile bătute spumă. Întindem crema între foi și, când totul s-a răcit suficient, punem prăjitura la frigider.
A doua zi, o decorăm cu zahăr pudră vanilat…
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post