6 foi fragede și delicioase, umplute cu cremă fină de ciocolată și unt – Prăjitura 6 foi

Ingrediente necesare:

Pentru foi:

  • 500 g făină
  • 100 g unt sau margarină
  • 1 plic zahăr vanilat (Dr. Oetker)
  • 100 ml lapte
  • 1 plic amoniu pentru prăjituri (Dr. Oetker)
  • 2 ouă
  • 1 lingură miere

Pentru cremă:

  • 2 ouă
  • 3 plicuri budincă de ciocolată (Dr. Oetker)
  • 300 g zahăr
  • 1 litru de lapte
  • 100 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilat (Dr. Oetker)

Pentru decor: zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

Dizolvăm amoniu pentru prăjituri în 30 ml lapte. Împreună cu celelalte ingrediente, frământăm un aluat, pe care îl împărțim în 6 părți egale.

Întindem fiecare parte pe o suprafață de lucru presărată cu făină (mărimea tăvii: 25*35 cm).

Coacem, rând pe rând, într-o tavă tapetată cu unt…

Temperatura de coacere: 180 grade Celsius

Timp de coacere: 6-8 minute / foaie

Fierbem laptele cu gălbenușurile, praful de budincă și zahărul, până obținem o compoziție cremoasă. Amestecăm apoi și untul și albușurile bătute spumă. Întindem crema între foi și, când totul s-a răcit suficient, punem prăjitura la frigider.

A doua zi, o decorăm cu zahăr pudră vanilat…

Să o savurați cu drag! Poftă bună!