Prăjitură simplă și ușoară, cu cremă fină, de lapte și vanilie – Cremă deosebită, învelită în 2 blaturi subțiri, de ciocolată

Ingrediente necesare:

Pentru blatul cu cacao:

  • 300 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lingură cacao
  • 1 ou
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 4-5 linguri lapte

Pentru blatul galben:

  • 4 ouă
  • 80 g zahăr
  • 60 g făină
  • puțin praf de copt

Pentru cremă:

  • 700 ml lapte
  • 7 linguri făină
  • 2-3 picături de esență de vanilie (opțional)
  • 400 g margarină Rama
  • 250 g zahăr pudră

Pentru glazură:

  • 180 g ciocolată
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare:

Începem cu blaturile de cacao. Sfărâmăm untul în făină, adăugăm restul ingredientelor și amestecăm bine. Împărțim în două părți egale, apoi întindem și coacem cele 2 blaturi, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Folosim o tavă medie, de 30 * 35 cm.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, aproximativ 8-10 minute / blat.

Pentru blatul galben, amestecăm toate ingredientele și coacem în mod similar… Așteptăm apoi să se răcească…

Între timp, pregătim crema: amestecăm laptele și făina și punem pe foc. Putem adăuga și un pic de esență de vanilie. Amestecăm încontinuu, până obținem o compoziție groasă… Lăsăm apoi să se răcească… Batem untul, adăugăm zahărul pudră și continuăm până obținem o compoziție cremoasă… Adăugăm treptat amestecul de făină, până când crema își schimbă consistența…

Asamblare: peste blatul cu cacao întindem o parte din cremă, așezăm blatul galben, întindem crema rămasă și punem și celălalt blat de cacao; la final, glazura…

Pregătim glazura la bain-marie, din ingredientele menționate.

Turnăm glazura peste prăjitură. Asta-i tot, putem servi!

Să o savurați cu drag! Poftă bună!