Ingrediente necesare:
Pentru blatul cu cacao:
- 300 g făină
- 100 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură cacao
- 1 ou
- 1 linguriță bicarbonat
- 4-5 linguri lapte
Pentru blatul galben:
- 4 ouă
- 80 g zahăr
- 60 g făină
- puțin praf de copt
Pentru cremă:
- 700 ml lapte
- 7 linguri făină
- 2-3 picături de esență de vanilie (opțional)
- 400 g margarină Rama
- 250 g zahăr pudră
Pentru glazură:
- 180 g ciocolată
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Începem cu blaturile de cacao. Sfărâmăm untul în făină, adăugăm restul ingredientelor și amestecăm bine. Împărțim în două părți egale, apoi întindem și coacem cele 2 blaturi, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Folosim o tavă medie, de 30 * 35 cm.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, aproximativ 8-10 minute / blat.
Pentru blatul galben, amestecăm toate ingredientele și coacem în mod similar… Așteptăm apoi să se răcească…
Între timp, pregătim crema: amestecăm laptele și făina și punem pe foc. Putem adăuga și un pic de esență de vanilie. Amestecăm încontinuu, până obținem o compoziție groasă… Lăsăm apoi să se răcească… Batem untul, adăugăm zahărul pudră și continuăm până obținem o compoziție cremoasă… Adăugăm treptat amestecul de făină, până când crema își schimbă consistența…
Asamblare: peste blatul cu cacao întindem o parte din cremă, așezăm blatul galben, întindem crema rămasă și punem și celălalt blat de cacao; la final, glazura…
Pregătim glazura la bain-marie, din ingredientele menționate.
Turnăm glazura peste prăjitură. Asta-i tot, putem servi!
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post