Daca ai inceput sa-ti pregatesti borcanele cu muraturi pentru iarna, iti recomand sa incerci si aceasta reteta. Conopida murata la borcan, poate fi consumata cu o multime de mancaruri delicioase. Reteta o gasesti in randurile de mai jos…

Ingrediente:

  • 1 kg conopida, jumatate de ardei gras
  • 1 litru apa, 5 gr acid citric, 50 gr zahar
  • 40 gr sare, 4 foi de dafin, 4 boabe de ienibahar
  • 10 boabe de piper negru, 1 lingurita seminte de mustar
  • 2 cusioare, 2 catei de usturoi, ardei iute (optional)

Mod de preparare:

In primul rand, rupem conopida in bucatele. Taiem o jumatate de ardei gras in fasii mari. Punem conopida si ardeiul gras intr-un vas adanc. Umplem vasul cu apa clocotita.

Dupa 5 minute, punem in borcane sterilizate de 1 litru, 2 foi de dafin, 2 boabe de ienibahar, 5 boabe de piper negru, jumatate de lingurita de seminte de mustar, 2 cuisoare, 2 catei de usturoi si putin ardei iute (optional).

Punem conopida si ardeiul gras in borcane. Turnam apa clocotita in borcane. Dupa 5 minute, turnam lichidul din borcane intr-o cratita si-l punem la fiert, pe aragaz.

De indaca ce fierbe, adaugam zahar, sare si acid citric. Fierbem totul aproximativ 2 minute. Turnam marinada in borcanele cu conopida.

Inchidem bine borcanele cu capace. Intoarcem borcanele cu gura in jos, le acoperim cu o patura sau un prosop gros si le lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit complet borcanele cu conopida, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara. Dupa 2 saptamani, vom obtine o conopida delicioasa, crocanta si aromata.

Pofta buna si spor la gatit!