Prăjitură cu nucă, cacao, vanilie și cocos – Prăjitură la tavă, cremoasă și delicioasă
Ingrediente necesare pentru blatul cu cocos:
- 5 albușuri
- 150 g fulgi de cocos
- 150 g zahăr tos
- 2 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru blatul cu nucă:
- 100 g nucă măcinată
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri făină
- 3 linguri pudră de cacao
- 5 albușuri
- 150 g zahăr tos
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g zahăr tos
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 10 gălbenușuri
- 250 g unt
- 150 g mascarpone
- Ciocolată pentru decor
+
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de 32*23 cm cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade.
Pentru blatul cu cocos, mixăm albușurile spumă tare împreună cu zahărul. Treptat și alternativ încorporăm fulgii de cocos și făina amestecată cu praful de copt.
Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem blatul timp de 15 minute. Între timp, pregătim blatul cu nucă.
Amestecăm făina cu nuca, praful de copt și pudra de cacao. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu zahărul după care încorporăm și amestecul uscat, lingură cu lingură. Transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem timp de 15 minute.
Pentru cremă, punem laptele la fiert. Adăugăm zahărul vanilat și cel tos și praful de budincă. Amestecăm bine să nu rămână cocoloașe. Încorporăm și gălbenușurile treptat. După ce crema s-a îngroșat, o luăm de pe foc și o lăsăm să se răcească.
Mixăm untul spumă, încorporăm mascarpone și crema, mixând până obținem o consistență cremoasă și omogenă.
Întindem 3 /4 din cremă pe blatul cu cocos, acoperim cu blatul cu nucă și întindem și crema rămasă. Decorăm cu ciocolată rasă și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!