Rețeta e de la gourmandine, iar Sofi pur și simplu le adoră… Din cantitățile de mai jos ies destul de multe, de aceea eu le-am servit ca aperitiv, dar merg și ca fel principal, alături de garnitura preferată…
Ingrediente:
- 800 g piept de curcan
- 250 g ricotta
- 200 g parmezan
- 2 ouă
- 5 căței de usturoi
- pătrunjel verde
- sare, piper, făină
Cum se prepară?
Se toacă mărunt pătrunjelul și usturoiul. Se taie cuburi mari pieptul de curcan și se toacă la robot. Se amestecă cu brânzeturile, usturoi, pătrunjel, ouă și condimente.
Se modelează chifteluțe de mărime potrivită și se tăvălesc prin puțină făină… Se scutură de exces și se prăjesc în două tăvi cu ulei încins.
Se scot și se așează într-un vas tapetat cu hârtie de bucătărie absorbantă.
Gustul cel mai bun îl au calde, dar se pot servi și reci… Să le savurați cu poftă! Poftă mare!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul 3SistersCooking