Ingrediente necesare:

  • 300 g făină
  • 8 caise ( sau piersici )
  • 120 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Câteva picături extract de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt grecesc
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Începem prin a tapeta cu hârtie de copt o tavă de 32*13 cm. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol, cernem făina, sarea și praful de copt. Tăiem piersicile în felii subțiri fără să le decojim.

Într-un alt bol, mixăm ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat până obținem o compoziție de o culoare albicioasă.

Adăugăm vanilia și coaja de lămâie și, treptat, laptele, uleiul și amestecul de făină, în timp ce amestecăm continuu.

La final, încorporăm și iaurtul.

Transferăm jumătate din cantitatea de aluat în tava pregătită. Așezăm câteva felii de piersici după care turnăm și cantitatea rămasă de aluat.

Deasupra aluatului așezăm felii de piersici și dăm tava la cuptor pentru aproximativ 1 oră.

Notă: timpul de coacere variază în funcție de cuptor și de forma tăvii folosite.

Checul este gata atunci când trece testul cu scobitoarea. După ce se răcește, îl pudrăm cu zahăr pudră.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!