Prăjiturele fine și delicioase, umplute cu cireșe sau vișine – Se prepară din 400g făină, 3 ouă, 150g unt, 2 linguri zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 400 g făină
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri smântână
- 150 g unt
- 3 ouă
- 50 g gem de caise
- 50 buc. cireșe (proaspete sau din compot)
- 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm zahărul, praful de copt și amestecă. Adăugăm smântâna, ouăle, untul și frământăm un aluat omogen. Întindem aluatul într-un dreptunghi. Pe o margine lungă (pe un sfert din suprafața totală) întindem un strat de gem și punem cireșele.
Rulăm și tăiem, formând prăjiturele cu câte 2-3 cireșe în fiecare. Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem timp de 20 de minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
După coacere, le pudrăm cu zahăr pudră.
Notă: cireșele se pot înlocui cu orice fruct, proaspăt, congelat sau uscat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!