Ideală pentru prânz sau cină – Plăcintă din aluat subțire și umplutură gustoasă din carne tocată

Ideală pentru prânz sau cină – Plăcintă din aluat subțire și umplutură gustoasă din carne tocată – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • apă
  • sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 kg carne tocată
  • unt
  • ulei
  • boia
  • 3-4 cepe
  • verdeață
  • sare, piper
  • 1 gălbenuș
  • semințe de susan

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm apa, sarea și amestecăm până când obținem un aluat moale și pufos.

2. Pentru umplutură, prăjim carnea tocată într-o tigaie încinsă cu unt. Adăugăm ceapa tăiată mărunt, ardeiul, sarea, piperul, boiaua și amestecăm bine. Gătim, pe foc mic, până la omogenizare.

3. Din aluatul obținut, întindem 4-5 foi subțiri. Repartizăm umplutura și formăm rulouri, pe care le așezăm pe o tavă de copt tapetată cu ulei.

4. Tapetăm plăcinta cu un gălbenuș de ou și o coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 20 de minute.

Poftă bună!

Încearcă și… Plăcintă aperitiv cu carne, ciuperci și orez

Dorim să vă propune o rețetă originală de plăcintă aperitiv, realizată din straturi de ciuperci, brânză, orez, carne și fasole verde, acompaniate de un aluat fraged și gustos. În plus, este foarte ușor de preparat…

Ingrediente:

  • 300 g ciuperci Champingnon
  • 300 g brânză tare
  • 300 g carne tocată de porc
  • 300 g fasole verde
  • 3 ouă
  • 1 pahar de chefir
  • 1 pahar de făină de grâu
  • 1 pahar de orez
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de ulei
  • 1 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de praf de copt

Mod de preparare:

Într-un bol încăpător se amestecă făina, chefirul, ouăle, praful de copt și sarea, până ce se obține un aluat omogen, destul de lichid.

Orezul se fierbe, ceapa se curăță, se toacă mărunt și se prăjește împreună cu carnea tocată.

Brânza se dă pin răzătoare, iar ciupercile și fasolea verde se spală și se taie în bucăți potrivite ca mărime.

Tava în care se va coace plăcinta se tapetează cu hârtie de copt.

Se aranjează ingredientele în tavă în ordinea următoare: ciuperci, brânză, orez, amestecul de carne cu ceapă prăjită și fasolea verde.

Deasupra se toarnă aluatul pregătit anterior și se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 40 de minute.

Când este gata plăcinta, se scoate din cuptor, se lasă câteva minute la răcit, apoi se întoarce pe un platou astfel încât stratul de ciuperci să fie deasupra.

Se feliază și se servește fie caldă, fie rece.

Poftă mare!