Aluat perfect pentru pizza – Rețetă de aluat moale și subțire
Ingrediente necesare:
- 400 g făină
- Jumătate linguriță sare
- 8 g drojdie uscată
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri și jumătate ulei de măsline
- 220 ml apă
- 1 ou
Mod de preparare:
Cernem făina într-un castron. Adăugăm sare, amestecăm și facem o gaură în mijloc. Separat, amestecăm drojdia cu apa caldă și cu zahărul. Lăsăm deoparte timp de 10-15 minute după care transferăm în bolul cu făina.
Începem să amestecăm cu o lingură, adăugând treptat uleiul și oul. Frământăm timp de minim 5 minute. Vom obținem un aluat flexibil și neted.
Ungem fundul și pereții unui bol cu ulei de măsline și punem aluatul în el. Presărăm un pic de făină deasupra, acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și punem la dospit, la loc cald, timp de 30 de minute.
După ce aluatul și-a dublat volumul, îl împărțim în două părți egale. Întindem subțire fiecare bucată, ungem cu sos de roșii, presărăm oregano deasupra, punem umplutura preferată.
Coacem pizza până marginile se rumenesc frumos, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Savurați cu poftă! Poftă bună!