Rețetă în imagini – Fursecuri fragede și moi – Fursecuri de casă cu ciocolată, nucă și gem

Ingrediente necesare:

  • 200 g amidon de porumb
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 200 g făină
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 plic praf de copt
  • 1 gălbenuș
  • 3 linguri smântână
  • Coaja rasă de la 1 lămâie

Alte ingrediente necesare:

  • Gem pentru umplutură
  • Nucă măcinată și ciocolată topită pentru decor

Mod de preparare:

Amestecăm toate ingredientele necesare pentru aluat într-un bol. Învelim aluatul omogen în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 1 oră.

După o oră, întindem aluatul și decupăm fursecurile cu forma dorită. Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 6 minute.

Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, așa că urmărim fursecurile în cuptor, să nu se ardă.

Umplem câte 2 cu gemul preferat, după care înmuiem în ciocolată topită.

Ungem cealaltă parte a fursecurilor cu un pic de gem sau sirop din compot și presărăm nucă măcinată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!