Rețetă în imagini – Fursecuri fragede și moi – Fursecuri de casă cu ciocolată, nucă și gem
Ingrediente necesare:
- 200 g amidon de porumb
- 1 plic budincă de vanilie
- 200 g făină
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 1 plic praf de copt
- 1 gălbenuș
- 3 linguri smântână
- Coaja rasă de la 1 lămâie
Alte ingrediente necesare:
- Gem pentru umplutură
- Nucă măcinată și ciocolată topită pentru decor
Mod de preparare:
Amestecăm toate ingredientele necesare pentru aluat într-un bol. Învelim aluatul omogen în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 1 oră.
După o oră, întindem aluatul și decupăm fursecurile cu forma dorită. Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 6 minute.
Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, așa că urmărim fursecurile în cuptor, să nu se ardă.
Umplem câte 2 cu gemul preferat, după care înmuiem în ciocolată topită.
Ungem cealaltă parte a fursecurilor cu un pic de gem sau sirop din compot și presărăm nucă măcinată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!