Rețetă cu imagini, pas cu pas – Baclava Aperitiv – Rulouri din foi de plăcintă (cu piept de pui, ceapă verde și cașcaval) – Rețetă de nota 10, cu felicitări!
Ingrediente necesare:
- 2 bucăți piept de pui
- 3 fire ceapă verde
- Pătrunjel verde tocat mărunt
- 1 cățel usturoi
- 150 g cașcaval ras
- 1 pachet foi plăcintă
- Sare, piper, boia
- Ulei
- 1 ou
- Lapte
Mod de preparare:
Tăiem carnea bucățele, ceapa rondele. Încingem 2 linguri de ulei într-o tigaie, adăugăm carnea și o prăjim până își schimbă culoarea. Adăugăm ceapa verde, condimente și amestecăm. Adăugăm și usturoiul pisat și călim totul împreună pentru câteva minute.
Într-un bol, amestecăm bine un sfert de pahar de lapte cu oul, un sfert de pahar ulei, sare, piper și boia.
Tăiem foile în două. Punem 2 foi una peste alte, ungem cu amestecul de lapte, punem umplutura de carne, cașcaval ras și pătrunjel pe o margine scurtă și rulăm. Procedăm la fel și pregătim și celelalte rulouri.
Ungem cu unt un vas yena și transferăm rulourile în el. Le ungem cu amestecul rămas de lapte, presărăm semințe de susan deasupra și dăm vasul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!