Rețetă pas cu pas, cu imagini – Cheesecake cremos și delicios cu mango – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru bază:
- 80 g biscuiți
- 40 g unt topit
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 200 g cremă de brânză
- 50 g zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie
- 50 g iaurt
- 150 g piure de mango
- 2 lingurițe gelatină (6 g) și 2 linguri apă rece (lasă la înmuiat 5 minute și încălzește la microunde 15 secunde)
- 100 ml smântână pentru frișcă
- 20 g zahăr
Ingrediente necesare pentru jeleul de mango:
- 1.5 lingurițe gelatină pudră (4 g) și 4 linguri apă rece (lasă la înmuiat 5 minute și încălzește la microunde 15 secunde)
- 12 g zahăr (1 lingură)
- 120 g piure de mango
Mod de preparare:
Pregătește baza: Într-un bol amestecă biscuiții zdrobiți și untul topit până când se combină bine.
Presează amestecul de biscuiți în baza unei forme de cheesecake. Dă la frigider până pregătești umplutura.
Pregătește umplutura: Într-un bol mare amestecă crema de brânză cu zahărul și vanilia. Adaugă iaurtul, piureul de mango și omogenizează.
Adaugă 1-2 linguri din compoziție în gelatina încălzită. după care toarnă totul înapoi în bol.
La final încorporează și smântâna mixată cu zahărul (20 g).
Pune câteva bucățele de mango peste blat și toarnă deasupra compoziția cu brânză. Dă tortul la frigider pentru 30 minute.
Pentru jeleu, amestecă gelatina încălzită cu zahărul, după care încorporează piureul de mango. Toarnă peste stratul cu brânză.
Acoperă tortul cu folie și dă la frigider pentru minim 3 ore. Decorează după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!