Clătită crocantă la exterior, moale la interior

Ingrediente necesare:

50 g ceapă
15 g ceapă verde
1 ou
190 g cartofi
Sare și mărar, după gust
Smântână

Mod de preparare:

Curăță, spălăm și trecem cartofii prin răzătoarea mică, apoi îi punem în apă cu sare timp de 15 minute.

Stoarcem cartofii, scurgem apa și o punem deoparte până se formează un strat de amidon la baza bolului, cam 10 minute.

Între timp, tăiem ceapa în jumătate, apoi în rondele. Înmuiem rondelele în apă rece timp de 10 minute, după care stoarcem și tocăm mărunt ceapa.

Scurgem apa din bol, păstrând doar stratul de amidon.

Amestecăm amidonul cu ceapa tocată mărunt, cu cartofii, cu ceapa verde tocată mărunt și cu un ou.

Încingem o tigaie antiaderentă, turnăm uniform amestecul în ea și gătim acoperit, pe foc mic, 7 minute pe fiecare parte.

Transferăm clătita de cartofi pe o farfurie, presărăm cu mărar și brânză de vaci și smântână.

Chifteluțe din cartofi (cu mozzarella, ceapă verde și ouă)

Ingrediente necesare:

650 g cartofi
5 gălbenușuri
50 g mozzarella
30 g cașcaval ras
2 g ceapă verde
20 g ardei gras
5 g pătrunjel tocat mărunt
Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Curățăm, spălăm și fierbem cartofii întregi, în apă cu sare.

După ce au fiert, îi pasăm și îi lăsăm să se răcească.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Amestecăm până la omogenizare piureul cu piper, sare, cașcaval, ardei tocat mărunt și pătrunjel.

Împărțim amestecul în 5 bile egale, după care le modelăm în lipii rotunde, puțin plate.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, așezăm chiftelele pe tavă, apoi cu ajutorul unui pahar mai mic facem câte o adâncitură.

Adăugăm în fiecare adâncitură o bucată de mozzarella și câte un gălbenuș de ou.

Băgăm tava la cuptor pentru 12-15 minute, apoi lăsăm chiftelele să se răcească cam 3 minute.

Presărăm chiftelele cu ceapă verde și servim!

Poftă mare!