Rețetă simplă și delicioasă!
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 300 g făină
- 120 g zahăr
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 1 praf de vanilie
- 5 g praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 400 g brânză de vaci (brânză dulce)
- 100 g smântână
- 2 ouă
- 1 praf vanilie
- 50 g zahăr
- 400 g fructe, la alegere
Mod de preparare:
Începem cu aluatul: amestecăm într-un bol făina, zahărul, praful de opt, sarea și vanilia. Adăugăm apoi cubulețele de unt rece și amestecăm rapid cu mâna, după care facem o adâncitură unde punem oul.
Amestecăm rapid cu mâinile și punem aluatul la frigider.
Cât aluatul stă la frigider, pregătim umplutura: punem toate ingredientele pentru umplutură într-un bol potrivit și amestecăm cu blenderul vertical.
Fructele alese le tăiem în cubulețe mici.
Pregătim o tavă detașabilă de 24 cm, tapetăm cu hârtie de copt și turnăm aluatul uniform, în tavă.
Presăm bine, până obținem un blat uniform cu margini.
Punem bucățelele de fructe peste blat; peste fructe întindem uniform crema de brânză și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 40-50 de minute, până ce marginile se rumenesc frumos.
După ce scoatem prăjitura din cuptor, lăsăm să se răcească complet și numai după aceea îndepărtăm inelul tăvii.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post