Tort cu blat din biscuiți, brânză dulce și cremă de vanilie – Prăjitură fără coacere, aromată și delicioasă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 300 g biscuiți simpli
- 2 linguri pudră de cacao
- 50 g unt
- 1 lingură zahăr pudră
- 200 ml lapte
Ingrediente necesare pentru umplutura cu brânză:
- 250 g brânză de vaci, moale
- 250 ml frișcă lichidă
- 2 lămâi
- 1 lingură zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 200 ml frișcă lichidă
- 600 ml lapte
- 3 linguri zahăr pudră
Alte ingrediente necesare:
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru crema de vanilie, amestecăm laptele cu zahărul și cu pudra de budincă. Fierbem până obținem o budincă groasă, după care o lăsăm să se răcească. Într-un bol, mixăm spumă frișca după care o încorporăm în budinca rece, amestecând ușor cu o spatulă.
Pentru blat, măcinăm biscuiții, îi amestecăm cu pudra de cacao și cu untul topit. Amestecând continuu, adăugăm laptele. Trebuie să obținem o compoziție omogenă.
Transferăm compoziția într-o tavă rotundă de 28 cm, formând un blat uniform.
Pentru umplutura cu brânză, mixăm brânza cu coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie și cu zahărul vanilat. Separat, mixăm spumă frișca după care o încorporăm în amestecul de brânză.
Peste blat întindem umplutura cu brânză peste care întindem crema de vanilie.
Ultimul strat va fi cel de frișcă bătută spumă tare împreună cu zahărul pudră și cel vanilat.
Decorăm cu ciocolată rasă sau cu pudră de cacao și dăm tortul la frigider peste noapte sau pentru cel puțin 3-4 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!