Prăjitură simplă și delicioasă cu brânză dulce, cremă de vanilie și bezea – Prăjitura Kremeș
Ingrediente necesare pentru blat:
- 500 g aluat foietaj
Ingrediente necesare pentru umplutura cu brânză:
- 500 g brânză cremoasă de vaci
- 6 gălbenușuri
- 500 ml lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie (3*37g)
- 100 ml ulei – opțional
- Zahăr pudră după gust
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 6 albușuri
- 6 linguri pline zahăr pudră
Mod de preparare:
Întindem aluatul de foietaj aproximativ la mărimea tăvii, în așa fel încât să rămână și o margine de 1-2 cm. Tapetăm tava (40*29 cm, cu margini înalte) cu un pic de unt, punem aluatul în ea.
Pentru umplutură, mixăm toate ingredientele necesare. Vom obține o compoziție lichidă pe care o turnăm deasupra aluatului din tavă.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coacem timp de 20-25 minute aproximativ.
Între timp, mixăm albușurile spumă tare, adăugând și zahărul lingură cu lingură. Trebuie să obținem o spumă tare și lucioasă.
Scoatem prăjitura din cuptor, întindem cu grijă bezeaua peste ea și dăm înapoi la cuptor până bezeaua capătă o culoare aurie. Timpul total de coacere este 30-35 minute.
Lăsăm să se răcească și o dăm la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!