Rețetă pas cu pas, în imagini – Ruladă de casă fragedă și aromată, cu frișcă și banane
Ingrediente necesare:
- 500 ml frișcă lichidă
- 150 g ciocolată neagră
- 3 ouă
- 4 linguri apă rece
- 150 g zahăr
- 75 g făină
- 75 g amidon de porumb
- 1,5 lingurițe praf de copt
- 2 banane
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Încălzim 250 ml de frișcă lichidă, adăugăm 125 g de ciocolată în ea și amestecăm până la omogenizare. Luăm de pe foc și lăsăm să se răcească.
Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare, după care încorporăm și apa și zahărul vanilat.
Separat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul, încorporăm făina, praful de copt și amidonul. Cu o spatulă, încorporăm și spuma de albușuri. Transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem timp de 10-12 minute, la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.
Transferăm blatul pe un prosop umed, rulăm și lăsăm să se răcească.
Stropim bananele cu zeamă de lămâie. Mixăm spumă frișca cu ciocolată pregătită anterior și ungem blatul. Punem banele pe o margine și rulăm.
Mixăm spumă frișca rămasă; topim ciocolata rămasă; decorăm rulada și o dăm la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!