Nivel de dificultate: Începători
Timp de pregătire: 60 minute
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 g făină
- sare
- 300 g osânză tocată
- 3 gălbenușuri
- 25 ml smântână
Pentru umplutură:
- 2 albușuri
- 200 g nucă tocată
- 150 g zahăr pudră
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Adăugăm sarea în făină, apoi amestecăm cu osânza. Adăugăm gălbenușurile și smântâna. Împărțim aluatul în 4 părți egale. Întindem în forme rotunde de 2,5-3 mm, apoi le mai tăiem o data în câte 8 părți.
Pentru umplutură: batem albușurile spumă tare cu zahăr, apoi adăugăm nucile și zeama de lamâie.
Pe părțile mai late punem din umplutură, apoi formăm mici cornulețe.
Tapetăm două tăvi mari cu hârtie de copt și așezăm cornulețele în ele. Coacem la 180 de grade, 20-25 de minute.
Presărăm cu zahăr vanilat, după ce le scoatem din cuptor.
Se fac ușor și sunt delicioase!
Poftă bună!
Discussion about this post