kiloRețete
miercuri, octombrie 4, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitură cu blat fraged și cremă de vanilie – Umplutura cu nucă și gem de caise este un deliciu, se potrivește perfect

Prăjitură cu blat fraged și cremă de vanilie – Umplutura cu nucă și gem de caise este un deliciu, se potrivește perfect

Nivel de dificultate: Începători

Timp de pregătire: 60 minute

Ingrediente pentru o tavă de 25*39 cm:

Pentru blat:

  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt (12g)
  • 180 g zahăr
  • 225 g unt
  • 6 gălbenușuri

Pentru umplutură:

  • 8-10 linguri gem de caise
  • 200 g ciocolată
  • 300 g nucă tocată
  • 2 linguri cacao neîndulcită
  • 1 plic budincă de ciocolată
  • 6 g praf de copt
  • 5 ml rom
  • 30 ml smântână (20% grăsime)
  • 6 albușuri
  • 150 g zahăr

Pentru crema de vanilie:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 250 g unt

Pentru decor: 50 g ciocolată răzuită sau bombonele de ciocolată

Mod de preparare:

Blat:

Amestecăm făina, zahărul și praful de copt. Adăugăm untul la temperatura camerei, apoi adăugăm și gălbenușurile. Vom avea un aluat lipicios, pe care îl așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem partea superioară cu gem de caise.

Răzuim ciocolata pentru umplutură. Amestecăm nuca, praful de cacao, praful de budincă cu praful de copt, apoi adăugăm romul și smântâna. Amestecăm bine bine…

Batem albușurile spumă tare, apoi adăugăm și zahărul. Incorporăm cu grijă și compoziția cu nuci. Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius și coacem 30-35 minute.

Cremă:

Amestecăm praful de budincă cu 20 ml lapte, apoi adăugăm zahărul și restul laptelui și fierbem. Batem spumă untul și adăugăm la crema călduță. Când se răcește prăjitura, întindem peste ea crema.

La sfârșit, adăugăm ciocolată răzuită sau bombonele de ciocolată.

Savurați cu drag! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere
Fără categorie

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă
Fără categorie

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale
Fără categorie

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan
Fără categorie

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu
Fără categorie

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă
Fără categorie

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă

Next Post
Varză călită după o rețetă secuiască – Doamne, Doamne, ce bunătate, te unge pe suflet…

Varză călită după o rețetă secuiască - Doamne, Doamne, ce bunătate, te unge pe suflet...

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Rețetă de post – Icre False de Fasole – Salată de fasole cu ceapă
Fără categorie

Rețetă de post – Icre False de Fasole – Salată de fasole cu ceapă

Cartofi acordeon la cuptor, cu bacon, cașcaval și ciupercuțe – Rețetă rapidă, simplă și gustoasă
Fără categorie

Cartofi acordeon la cuptor, cu bacon, cașcaval și ciupercuțe – Rețetă rapidă, simplă și gustoasă

Cel mai moale blat pentru tort – Se prepară ușor, din 250g făină, 3 ouă, 100 ml ulei, 150g zahăr și…
Fără categorie

Cel mai moale blat pentru tort – Se prepară ușor, din 250g făină, 3 ouă, 100 ml ulei, 150g zahăr și…

O bunătate ce îmi iese întotdeauna – Oladii ca la carte, pe bază de chefir
Dulciuri și prăjituri

O bunătate ce îmi iese întotdeauna – Oladii ca la carte, pe bază de chefir

Prăjitură simplă și ușoară, cu cremă fină, de lapte și vanilie – Cremă deosebită, învelită în 2 blaturi subțiri, de ciocolată
Fără categorie

Prăjitură simplă și ușoară, cu cremă fină, de lapte și vanilie – Cremă deosebită, învelită în 2 blaturi subțiri, de ciocolată

Prăjitură la tavă cu cremă de vanilie și cocos – Se prepară din 10 linguri făină, 10 linguri zahăr, 4 ouă, 1 litru de lapte, 150g unt și…
Fără categorie

Prăjitură la tavă cu cremă de vanilie și cocos – Se prepară din 10 linguri făină, 10 linguri zahăr, 4 ouă, 1 litru de lapte, 150g unt și…

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate