Nivel de dificultate: Începători

Timp de pregătire: 60 minute

Ingrediente pentru o tavă de 25*39 cm:

Pentru blat:

  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt (12g)
  • 180 g zahăr
  • 225 g unt
  • 6 gălbenușuri

Pentru umplutură:

  • 8-10 linguri gem de caise
  • 200 g ciocolată
  • 300 g nucă tocată
  • 2 linguri cacao neîndulcită
  • 1 plic budincă de ciocolată
  • 6 g praf de copt
  • 5 ml rom
  • 30 ml smântână (20% grăsime)
  • 6 albușuri
  • 150 g zahăr

Pentru crema de vanilie:

  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 120 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 250 g unt

Pentru decor: 50 g ciocolată răzuită sau bombonele de ciocolată

Mod de preparare:

Blat:

Amestecăm făina, zahărul și praful de copt. Adăugăm untul la temperatura camerei, apoi adăugăm și gălbenușurile. Vom avea un aluat lipicios, pe care îl așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem partea superioară cu gem de caise.

Răzuim ciocolata pentru umplutură. Amestecăm nuca, praful de cacao, praful de budincă cu praful de copt, apoi adăugăm romul și smântâna. Amestecăm bine bine…

Batem albușurile spumă tare, apoi adăugăm și zahărul. Incorporăm cu grijă și compoziția cu nuci. Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius și coacem 30-35 minute.

Cremă:

Amestecăm praful de budincă cu 20 ml lapte, apoi adăugăm zahărul și restul laptelui și fierbem. Batem spumă untul și adăugăm la crema călduță. Când se răcește prăjitura, întindem peste ea crema.

La sfârșit, adăugăm ciocolată răzuită sau bombonele de ciocolată.

Savurați cu drag! Poftă bună!