kiloRețete
vineri, septembrie 22, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Rețetă rusească – Slănină în saramură – Este gustoasă și savuroasă, salvați și încercați rețeta, o să vă placă mult!

Rețetă rusească – Slănină în saramură – Este gustoasă și savuroasă, salvați și încercați rețeta, o să vă placă mult!

Rețetă pas cu pas, cu imagini – Slănină în saramură – Rețetă gustoasă și savuroasă – Salvați și încercați rețeta, o să vă placă mult

Ingrediente necesare:

  • 4 kg slănină
  • 2 L apă
  • 400 g sare neiodată

Ingrediente necesare pentru fiecare borcan de 1 L:

  • 2-3 căței usturoi
  • 1 foaie dafin
  • 2-3 boabe ienibahar
  • 5-6 boabe piper negru

Din aceste ingrediente am obținut 6 borcane de câte 1 L

Mod de preparare:

Începem prin a pregăti saramura. Turnăm apa într-o cratiță, adăugăm sarea și punem cratița pe foc. Dizolvăm sarea și așteptăm până amestecul ajunge până la punctul de fierbere.

Între timp, spălăm și uscăm slănina, o tăiem în bucăți potrivite (de exemplu, în fâșii de lungime egală cu înălțimea borcanelor.

Spălăm foarte bine borcanele și le umplem cu fâșiile de slănină. Adăugăm usturoiul, dafinul, boabele de ienibahar și de piper negru. Turnăm saramura fierbinte în borcane după care acoperim borcanele cu capace sterilizate, fără să le închidem ermetic.

Transferăm borcanele într-o cratiță înaltă la baza căreia am pus o cârpă curată. Turnăm apă caldă în cratiță, cât să ajungă până la 3/ 4 din înălțimea borcanelor. Punem cratița pe foc și din momentul în care apa începe să fiarbă sterilizăm borcanele timp de 2 ore, pe foc mic.

După cele 2 ore de sterilizare, scoatem pe rând borcanele din apă și le închidem ermetic. Le întoarcem cu susul în jos și le lăsăm să se răcească până ajung la temperatura camerei.

Ulterior, dăm borcanele la frigider până saramura se încheagă complet, după care le putem muta în pivniță sau cămară.

Înainte de a deschide borcanele, le punem înapoi la frigider (slănina rece este mai gustoasă).

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură cu vanilie și caramel
Fără categorie

Prăjitură cu vanilie și caramel

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat
Fără categorie

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție
Fără categorie

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă
Fără categorie

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui
Fără categorie

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui

Next Post
Idei deosebite pentru Masa de Paște – Platouri cu legume, fructe, pește, mezeluri, brânzeturi și…

Idei deosebite pentru Masa de Paște - Platouri cu legume, fructe, pește, mezeluri, brânzeturi și...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Trebuie să încerci această bunătate din piept de pui – Te vei bucura de fiecare bucățică
Aperitive

Trebuie să încerci această bunătate din piept de pui – Te vei bucura de fiecare bucățică

Pâine țărănească cu ceapă și speck –  O rețetă tradițională germană , nu te mai saturi mâncând
Fără categorie

Pâine țărănească cu ceapă și speck – O rețetă tradițională germană , nu te mai saturi mâncând

Rețetă de post – Pilaf cu urzici (Orez cu urzici) – Rețetă rapidă și gustoasă, de post
Fără categorie

Rețetă de post – Pilaf cu urzici (Orez cu urzici) – Rețetă rapidă și gustoasă, de post

Fără categorie

Prăjitură cu stafide și iaurt – Un răsfăț al simțurilor, o delicatesă ce se prepară super ușor

Supă de ciuperci cu smântână și găluște – Nimeni nu refuză încă o porție, este cu adevărat gustoasă!
Fără categorie

Supă de ciuperci cu smântână și găluște – Nimeni nu refuză încă o porție, este cu adevărat gustoasă!

Cea mai gustoasă prăjitură norvegiană – Verdens Beste – Rețeta clasică, tradițională
Rețete

Cea mai gustoasă prăjitură norvegiană – Verdens Beste – Rețeta clasică, tradițională

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate