Ingrediente necesare pentru foi:

  • 200 g făină
  • 6 ouă
  • 250 g zahăr
  • 5 linguri cafea
  • 20 g pudră de cacao
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 300 ml lapte 2,8%
  • 60 g făină
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 5 linguri cafea
  • 2 lingurițe rom

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 150 g zahăr pudră
  • 3 gălbenușuri

Mod de preparare:

Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile, adăugând treptat și zahărul, până obținem o bezea tare. Adăugăm treptat și gălbenușurile, continuând să mixăm. Turnăm și cafeaua răcită iar la final încorporăm și făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao.

Tapetăm o tavă de 20*30 cm cu hârtie de copt și turnăm o treime din compoziție în ea. Uniformizăm și coacem blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 10 minute sau până trece testul cu scobitoarea. Din compoziția rămasă, mai coacem încă 2 foi.

Pentru cremă, punem într-o cratiță jumătate din cantitatea totală de zahăr, făina și laptele.

Amestecăm și gătim până se îngroașă, după care lăsăm să se răcească.

Separat, mixăm untul spumă cu cantitatea rămasă de zahăr.

Adăugăm romul și cafeaua, după care încorporăm această compoziție în crema răcită.

Umplem foile cu crema astfel obținută.

Pentru glazură, punem zahărul împreună cu gălbenușurile la baie de aburi pentru 2-3 minute, amestecând constant cu un tel.

Întindem glazura peste blatul superior și dăm prăjitura la frigider peste noapte sau măcar pentru 3 ore.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!