Ingrediente necesare pentru blat:

  • 2 linguri făină
  • 10 linguri zahăr
  • 8 albușuri
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri pesmet fin
  • 1 plic praf de copt
  • 120 g nucă măcinată

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 8 gălbenușuri
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 400 g unt
  • 3 linguri pudră de cacao
  • 3 linguri făină ( sau amidon )

Alte ingrediente necesare:

  • 200 g nutella, finetti sau ciocolată
  • 150-200 g biscuiți
  • 200 ml frișcă lichidă pentru decor
  • 2 linguri zahăr pudră vanilat pentru decor
  • Ciocolată topită / rasă pentru decor

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm spumă albușurile împreună cu un praf de sare. Adăugând treptat zahărul, mixăm până la omogenizare. Punem și uleiul după care, cu o spatulă, încorporăm și făina amestecată cu pesmetul și cu praful de copt. La final, încorporăm și nuca măcinată.

Tapetăm o tavă de 35*25 cm cu hârtie de copt în care transferăm compoziția de blat. Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem timp de 25 de minute, aproximativ, sau până trece testul cu scobitoarea.

Ulterior, scoatem blatul din tavă, îndepărtăm hârtia de pe margini și îl ungem, încă cald, cu finetii, nutella sau cu ciocolată. Lăsăm să se răcească până la temperatura camerei după care punem la frigider până ciocolata se întărește.

Pentru cremă, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul după care adăugăm și praful de budincă, făina, laptele fierbinte și amestecăm bine. Punem pe foc și fierbem, amestecând continuu, până se îngroașă. Lăsăm să se răcească, timp în care mixăm untul moale spumă. Peste spuma de unt punem treptat budinca rece și mixăm până la omogenizare și până obținem o cremă pufoasă.

Asamblare:

Împărțim crema în două părți egale.

Întindem prima parte de cremă peste blat și nivelăm.

Peste stratul de cremă așezăm un strat de biscuiți.

Amestecăm crema rămasă cu pudra de cacao, după care o întindem peste stratul de biscuiți și uniformizăm.

Dăm prăjitura la frigider ca să se întărească crema. Decorăm cu frișca bătută împreună cu zahărul vanilat peste care punem fie ciocolată topită, fie rasă.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!