Pâine pufoasă cu lapte – Pâine de casă fragedă și gustoasă, gata în 30-35 minute

Timp de preparare: 30-35 minute

Nr. de porții: 2

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 400 ml lapte sau 200 lapte 200 apă
  • 3 ouă
  • 100 ml ulei
  • 12 gr drojdie uscată
  • 1 praf sare

Pentru uns

  • Gălbenus amestecat cu puțin lapte
  • Susan și mac opțional

Preparare

Faina se cerne într-un vas sau în vasul malaxorului. Laptele se incăzeșe și se adaugă drojdia uscată,se amestecă puținși se dă deoparte.

Peste făină se pun ouăle,sarea, laptele, uleiul și frământăm un aluat până se desprinde de pereții vasului. Este un aluat foarte bun. Se pune la dospit pentru 60 minute sau până își dublează volumul,după care se pune pe masa de lucru cu puțin ulei.

Se împarte în 2. Iar o bucată se împarte în 3 și se fac 3 suluri.

Împletim în 3. Cel din mijloc se trece peste cel din stânga. Din nou, cel din mijloc se trece peste cel din dreapta. Și tot așa pana terminăm de împletit.

Eu am făcut o pâine împletită și una într-o formă care am cumpărat-o de pe Amazon. Se ung tăvile sau se pune hârtie de copt. Eu am uns cu spray special pentru tăvi.

Se pun în tăvi, se lasă la dospit pentru 30 minute după care se ung cu gălbenuș amestecat cu puțin lapte și se presară mac sau susan, ce doriți. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30-35 minute.

O pâine pufoasă cu un miros plăcut.

O pâine care a fost pe placul familiei mele și a prietenilor.

O pâine foarte gustoasă și pufoasă. Va doresc poftă bună.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres