Ingrediente necesare:
- 5-6 kg gogoșari
- jumătate de litru de oțet
- jumătate de litru de ulei
- jumătate de kg zahăr
- 800 ml bulion (eu am pus un litru)
- 3-4 liguri sare
- 1 conservant ( sau jumătate de pachet salicilat)
Mod de preparare:
Pentru început, pregătim pe foc compoziția: bulionul, zahărul, sarea, oțetul și uleiul. Spre final adăugăm și conservantul…
Tăiem gogoșarii felii și îi opărim pe rând în această compoziție. Îi scoatem într-un castron și îi lăsăm puțin deoparte.
Pe fundul borcanelor punem boabe de muștar, piper și frunze de țelină.
După ce îi punem în borcane, mai adăugăm câteva frunze de țelină și zeama în care au fost opăriți.
Îi dăm la dunst 10-15 minute de când au început să fiarbă. Îi lăsăm să se răcească până a doua zi…
Să îl savurați cu poftă! Poftă mare!
Rețeta a fost preluată cu acord de la dna. Liliana Toma, de pe blogul personal al acesteia, Cu Lili În Bucătărie…