Ingrediente necesare:
- 3 kg roșii
- 4 linguri sare grunjoasă
- 4-5 căpățâni de usturoi
- 2 litri de apă
- frunze de vișin
- frunze de țelină
Mod de preparare:
Alegem roșii de mărime potrivită și le spălăm bine…
Așezăm în borcan un strat de frunze de țelină, roșii, usturoi, frunze de vișin, alte roșii și tot așa, până când se umple borcanul…
Pregătim un amestec din sare și apă călduță (fiartă în prealabil)… Amestecăm bine bine, până se topește sarea…
Punem în borcane până umplem suficient…
În gura borcanelor adăugăm frunze de țelină și închidem bine… Asta-i tot!
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețeta a fost preluată cu acord de la dna. Liliana Toma, de pe blogul personal al acesteia — Cu Lili În Bucătărie…