Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Cel mai gustos pui în sos de smântână pe care l-am gătit acasă – Mâncărică simplă și gustoasă, pentru prânz sau cină

Ingrediente necesare:

  • 1 kg carne de pui, aproximativ – am folosit pulpe superioară; se pot folosi orice părți din pui
  • ceapă
  • 1-2 căței usturoi
  • 100 g smântână fermentată
  • 2 linguri făină
  • 350 ml apă fierbinte
  • 1 lingură condimente pui
  • Sare după gust
  • Jumătate legătură verdeață
  • 15 g unt

Mod de preparare:

Spălăm carnea după care o uscăm cu prosoape de hârtie. Tăiem în bucăți dacă este necesar. Topim untul în tigaia încinsă și prăjim carnea pe foc mare, până se rumenește un pic pe toate părțile.

Peste carne adăugăm ceapa curățată și tocată în cubulețe. Amestecăm și prăjim totul împreună până ceapa se înmoaie și carnea eliberează mai multă zeamă. Amestecăm frecvent.

Între timp, pregătim și sosul. Punem făina, smântâna, condimentele pentru pui și apa fierbinte într-un bol. Amestecăm foarte bine cu telul, asigurându-ne că nu rămân cocoloașe.

Turnăm sosul în tigaie, adăugăm sare, usturoi pisat și amestecăm un pic. Înăbușim carnea în sos timp de 20-25 de minute, sub capac. Amestecăm periodic. La final adăugăm și verdeața tocată mărunt, amestecăm și mai lăsăm tigaia pe foc pentru încă 1-2 minute.

Servim mâncărica cu piure de cartofi, orez sau garnitura preferată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!