Ingrediente pentru blat:
- 250 grame făină
- 150 grame zahăr
- 2 lingurițe praf de copt
- un praf de sare
- 35 grame lapte praf
- o linguriță esență de vanilie
- un ou
- 110 grame unt, topit
Ingrediente pentru cremă:
- 225 grame brânză de vaci
- 425 grame piure de dovleac (obținut de la un dovleac copt în cuptor)
- 3 ouă
- o linguriță esență de vanilie
- 110 grame unt, topit
- 250 grame zahăr
- o linguriță de scorțișoară
- jumătate de linguriță de nucșoară
Mod de preparare:
1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetați cu hârtie de copt o tavă mică de prăjituri. Pentru blat, amestecați primele 5 ingrediente. Adăugați apoi ouăle bătute cu unt topit și esența de vanilie. Tapetați fundul tăvii cu amestecul obținut, într-un strat uniform.
2. Cu ajutorul unui mixer vertical, pasați pireul de dovleac împreună cu brânza, ouăle, zahărul, untul topit și mirodeniile. Întindeți pasta obținută deasupra aluatului și dați la cuptor pentru o oră. Lăsați-o să se răcească complet, tăiați-o în pătrate generoase și serviți-le simple sau cu un moț de frișcă cu scorțișoară.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul 3SistersCooking