Langoși pufoși și gustoși – Rețetă rapidă, gata în 15 minute – Aveți nevoie de 400g făină, praf de copt, chefir (sau smântână) și…
Ingrediente necesare:
- 400 g făină
- Jumătate plic praf de copt
- 1 linguriță sare
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri chefir sau smântână
- 150-200 ml apă
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, praful de copt și amestecăm. adăugăm uleiul și chefirul. Adăugăm apă cât să obținem un aluat moale dar nelipicios.
Împărțim aluatul în 8 părți. Întindem pe suprafața de lucru presărată cu făină, având grijă ca aluatul să nu fi mai subțire de 2-3 mm.
Încingem aproximativ 600-700 ml de ulei, după care, pe foc mediu, prăjim langoșii câte 3-4 minute pe fiecare parte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!