Langoși pufoși și gustoși – Rețetă rapidă, gata în 15 minute – Aveți nevoie de 400g făină, praf de copt, chefir (sau smântână) și…

Ingrediente necesare:

  • 400 g făină
  • Jumătate plic praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri chefir sau smântână
  • 150-200 ml apă

Mod de preparare:

Cernem făina într-un bol. Adăugăm sarea, praful de copt și amestecăm. adăugăm uleiul și chefirul. Adăugăm apă cât să obținem un aluat moale dar nelipicios.

Împărțim aluatul în 8 părți. Întindem pe suprafața de lucru presărată cu făină, având grijă ca aluatul să nu fi mai subțire de 2-3 mm.

Încingem aproximativ 600-700 ml de ulei, după care, pe foc mediu, prăjim langoșii câte 3-4 minute pe fiecare parte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!