Rapid și delicios
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 300 ml chefir
- 1 cățel usturoi
- 4 linguri făină
- 1 dovlecel
- sare, piper și verdeață, după gust
Mod de preparare:
Spălăm bine dovlecelul, îndepărtăm capetele, apoi tăiem în bastonașe de mărime medie, la o grosime de 1cm.
Potrivim de sare.
Adăugăm peste bastonașele de dovlecei usturoiul zdrobit, amestecăm și lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Într-un bol separat, batem ouăle cu un tel, împreună cu sare și piper.
Punem și chefirul și cernem și făina peste ouă, apoi amestecăm până la omogenizare.
Scurgem bastonașele de dovlecei de zeamă, apoi trecem fiecare bastonaș mai întâi prin făină, apoi prin amestecul de ouă și făină.
Prăjim bastonașele în ulei încins, până se rumenesc frumos pe ambele părți, la foc mediu.
Scoatem bastonașele pe un prosop de hârtie.
Servim cu smântână sau sosul preferat!
Poftă bună!
Discussion about this post