Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 100 g cașcaval ras
- 100 g smântână
- 150 g făină
- 400 g dovlecei
- jumătate linguriță sare
- jumătate linguriță bicarbonat de sodiu, stins
- piper și verdeață, după gust
Mod de preparare:
Spălăm bine dovleceii, tăiem capetele apoi îi dăm prin răzătoare; stoarcem de zeamă.
Tocăm mărunt verdeața.
Într-un bol, amestecăm smântâna și bicarbonatul, lăsăm deoparte timp de 5 minute, apoi adăugăm ouăle, sarea, piperul și batem cu ajutorul unui tel. Punem și făina și amestecăm cu o lingură de lemn, apoi adăugăm cașcavalul ras, dovleceii și verdeața.
Amestecăm foarte bine.
Ungem cu unt sau ulei o tavă de mărime mai mică, apoi transferăm compoziția în tavă și coacem la 180 de grade Celsius, timp de 40-50 de minute, depinde și de cuptor.
Poftă bună!
Discussion about this post