Prăjitură delicioasă, de casă – Prăjitură cremoasă cu vanilie, pișcoturi și cafea

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 2 linguri pudră de cacao
  • 2 linguri miere
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 400 g făină
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu
  • 1-2 linguri lapte

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 750 ml lapte
  • 3 plicuri budincă de vanilie
  • 300 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • 18 buc. pișcoturi aproximativ
  • 150 ml cafea
  • 1 lingură esență de rom
  • +

  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Setăm cuptorul la 180 de grade și tapetăm o tavă de 34*24 cm cu hârtie de copt.

Pentru foi, amestecăm zahărul, mierea, ouăle și pudra de cacao pe baie de aburi. Lăsăm să se răcească după care încorporăm treptat amestecul de lapte și bicarbonat.

Frământăm un aluat omogen iar dacă aluatul este prea tare mai adăugăm câte un pic de lapte. Împărțim aluatul în două părți egale din care întindem foile la mărimea tăvii, pe suprafața de lucru presărată cu făină. Transferăm prima foaie în tava pregătită, înțepăm din loc în loc cu o furculiță și coacem timp de 5-6 minute.

Procedăm la fel și cu cealaltă foaie.

Pentru cremă, punem praful de budincă în lapte și amestecăm bine să nu rămână cocoloașe. Punem pe foc și fierbem până se îngroașă.

Separat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul după care încorporăm treptat și budinca rece. Întindem jumătate din cremă peste prima foaie. Peste cremă punem un strat de pișcoturi trecute prin amestecul de cafea și rom. Peste pișcoturi întindem crema rămasă și acoperim cu cealaltă foaie. Apăsăm foaia ușor, cu mâna, și dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Înainte de servire, decorăm cu zahăr pudră sau ciocolată rasă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!