Ardeii umpluti cu vinete sunt foarte buni. In fiecare iarna ma bucur de gustul lor delicios, pentru ca-i pregatec din timp. Reteta pe care o folosesc eu, o gasesti in randurile de mai jos.
Ingrediente:
- 60 ardei grasi, 5 kg vinete
- 10 cepe, 3 litri suc de rosii
- 100 gr zahar, 100 ml ulei de floarea soarelui
- 50 gr sare, 50 ml otet 9%
Mod de preparare: Spalam ardeii, ii curatam de samburi si ii clatim in apa curata. Ii punem apoi pe un prosop de hartie si ii lasam sa se usuce.
Taiem vinetele in cubulete si punem sare peste ele. Apoi le clatim si le punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui.
Separat, intr-un al vas, calim ceapa taiata in bucati mici. Adaugam apoi peste ea, vinetele prajite. Amestecam bine. Umplem ardeii cu acest amestec de ceapa si vinete.
Punem sucul de rosii la fiert. Adaugam zahar, sare si otet. Asteptam sa dea in clocot apoi il mai lasam pe foc timp de 20 de minute.
Punem ardeii umpluti in borcane de 1l. Turnam deasupra sosul de rosii. Acoperim borcanele cu capace.
Pe fundul unei oale punem un prosop de bucatarie. Adaugam borcanele cu ardei umpluti in oala si turnam apa cat sa acopere 3/4 din inaltimea borcanelor. Acoperim borcanele cu capace si punem oala pe foc.
Dupa ce apa incepe sa fiarba mai asteptam 20-25 de minute, pentru ca borcanele cu ardei sa se sterilizeze. Scoatem apoi borcanele din oala si infiletam bine capacele.
Intoarcem borcanele cu gura in jos, le acoperim cu o patura si le lasam sa se raceasca. Dupa ce borcanele s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.
Poftă mare!
Discussion about this post