Aceasta reteta simpla este pregatita de majoritatea gospodinelor. Prietenele mele o prepara in fiecare an. Iti recomand sa o incerci si tu.

Ingrediente necesare pentru sos de rosii cu hrean si ardei:

  • 3 kg rosii, 500 gr ardei gras
  • 3 ardei iuti, 200 gr radacina de hrean
  • 300 gr usturoi, 160 gr otet, 100 gr sare
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare:

Spalam 6 borcane de 500 ml, le clatim bine si le sterilizam in cuptor timp de 15 minute. Fierbem capacele timp de 5 minute.

Curatam legumele, le spalam si le lasam sa se usuce. Dam rosiile printr-o masina de tocat carne sau printr-un blender. Punem rosiile la foc timp de jumatate de ore. Oprim focul si lasam sosul de rosii sa se raceasca complet.

Scoatem samburii ardeilor si ii tocam marunt. Dam radacina de hrean printr-o razatoare. Zdrobim usturoiul. Adaugam legumele in vasul cu sos de rosii. Lasam amestecul de legume sa fiarba.

Adaugam otet, zahar si sare. Amestecam bine. Turnam apoi sosul de rosii cu hrean si ardei in borcanele sterilizate anterior.

Infiletam borcanele cu capace si le intoarcem cu capul in jos pe un prosop de bucatarie. Le invelim cu o patura groasa si le lasam sa se raceasca, lent. Dupa ce borcanele s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in camara.

Aceasta reteta simpla si usoara este pe placul multor gospodine. In plus, se face destul de rapid. Incearc-o si tu! Daca esti multumita de rezultat, impartaseste reteta si cu prietenii tai.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!