Salată Caprese cu mozzarella și sos pesto

Ingrediente:

  • 250 g mozzarella
  • 30 g alune
  • 3-4 roșii
  • 30 g parmezan
  • 2 căței de usturoi
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 legătură de busuioc
  • sare, piper

Mod de preparare:

1. Punem frunzele de busuioc în paharul unui blender (păstrăm câteva pentru decor). Adăugăm brânza parmezan, alunele, cățeii de usturoi, uleiul de măsline și amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm sucul de lămâie și puțină sare.

2. Tăiem roșiile și mozzarella, felii subțiri de 5 mm.

3. Pe un platou, așezăm feliile de roșii și mozzarella, alternate, astfel încât să formăm un cerc. Condimentăm cu piper.

4. Înainte de servire, asezonăm cu sosul pregătit anterior și decorăm cu frunze de busuioc.

Să aveți poftă!