Ingrediente:
- 300 g biscuiți
- 6 linguri zahăr
- 400 ml smântână
- 15 g gelatină
- 80 g cireșe
- 500 g brânză de vaci
- 200 g unt topit
- 16 g zahăr vanilat
- 90 g jeleu de cireșe
Mod de preparare:
1. Mărunțim biscuiții și îi amestecăm cu untul topit. Adăugăm zahărul vanilat și 2 linguri de zahăr tos. Amestecăm bine.
2. Turnăm compoziția într-o formă de copt, cu fund detașabil, de 25 de cm. Repartizăm compoziția folosind o lingură.
3. Diluăm gelatina în apă rece. Cu ajutorul unui blender, amestecăm brânza de vaci cu zahărul vanilat, smântâna și 4 linguri de zahăr tos. Amestecăm până când obținem o cremă omogenă. Adăugăm gelatina hidratată și amestecăm bine.
4. Turnăm amestecul în tavă iar pe deasupra adăugăm cireșele.
5. Pregătim jeleul de cireșe conform instrucțiunilor de pe ambalaj, pe urmă îl lăsăm să se răcească puțin. Pe urmă, îl turnăm peste stratul de brânză de vaci și cireșe.
6. Punem tortul la frigider peste noapte, sau pentru cel puțin 4-5 ore. La final, îndepărtăm forma de copt.
Poftă bună!
Discussion about this post