- Nivel de dificultate: Începători
- Cantitate: Pentru 6 persoane
Ingrediente necesare:
Pentru foi:
- 6 gălbenușuri
- 250 g zahăr
- 150 ml ulei de floarea-soarelui
- 150 ml apă caldă
- 380 g făină
- 1,5 plic praf de copt
- un vârf de cuțit bicarbonat
- 6 albușuri
Pentru crema de cafea:
- 200 ml cafea neagră
- 300 ml lapte
- 5 linguri amidon
- 250 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 250 g mascarpone
- 150 g ciocolată (în și deasupra prăjiturii)
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Amestecăm bine gălbenușurile cu zahăr, ulei și apă, apoi adăugăm și făina amestecată deja cu praf de copt și bicarbonat. Amestecăm până când avem o compoziție spumoasă, apoi adăugăm (cu grijă!) albușurile bătute spumă tare.
Împărțim în 3 părți egale și coacem, în total, 3 foi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
În cuptorul preîncălzit, coacem pentru început la 220 grade Celsius, apoi, după 10 minute, reducem temperatura la 190 grade Celsius.
Verificăm cu o scobitoare; dacă este gata, punem deoparte să se răcească…
Amestecăm cafeaua rece cu 300 ml lapte, după care luăm o cantitate mică și o amestecăm cu amidonul. Punem pe foc cafeaua cu lapte și, când începe să fiarbă, adăugăm amidonul și fierbem până se îngroașă.
Batem spumă untul cu zahărul pudră, apoi amestecăm cu crema rece de cafea și mascarpone.
Tăiem în două feliile de blat – astfel, vom obține 6 felii…
Ungem fiecare felie cu puțină cremă și ciocolată topită. Topim ciocolata împreună cu uleiul, la bain-marie (pe baie de aburi).
Întindem crema și peste prăjitură, apoi decorăm după gust. Păstrăm la rece câteva ore, sau chiar o zi întreagă, după care putem servi.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post