Ingrediente necesare:
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 250 g unt
- 6 gălbenușuri de ou
- un vârf praf de copt
Pentru umplutură:
- 6 albușuri
- 250 g zahăr pudră
- 250 g nuci măcinate
- coaja de la jumătate de lămâie
Pentru decor: zahăr pudră (vanilat)
Mod de preparare:
Amestecăm făina cu praful de copt, apoi adăugăm și untul în bucățele mici și gălbenușurile. Frământăm bine.
Împărțim aluatul în 4 părți egale, apoi împărțim cele 4 părți în câte 12 părți. În total, vom avea 48 bucăți.
Modelăm în formă de biluțe, acoperim cu folie și le punem într-un loc răcoros (sau la frigider), peste noapte.
A doua zi, pregătim umplutura.
Batem spumă tare albușurile cu zahărul și adăugăm și nucile amestecate cu coaja de lămâie.
Întindem ușor fiecare biluță, punem câte o linguriță de umplutură pe fiecare și împăturim toate părțile la mijloc.
Cu partea împăturită în jos, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, coacem în cuptorul preîncălzit la 190 grade Celsius, aprox. 25-30 minute.
După ce le scoatem din cuptor, presărăm cu zahăr pudră vanilat.
Se pot face și cu mac. În acest caz, în loc de nuci, punem mac măcinat.
Savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post