Cel mai bun blat pentru torturi și prăjituri – Rețetă pas cu pas

Ingrediente necesare:

  • 4 ouă
  • 1/2 praf de copt
  • 250 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 200 g făină

Mod de preparare:

1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Batem albușurile cu ajutorul unui mixer până obținem o spumă tare ce își păstrează forma.

2. Batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul și amestecăm foarte bine. Adăugăm zahărul vanilat și jumătate din cantitatea de albușuri. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

3. Adăugăm făina și restul de albușuri. Amestecăm cu grijă, într-o singură direcție, de jos în sus. Turnăm aluatul obținut într-o formă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 30-40 de minute.

Poftă bună!