kiloRețete
luni, septembrie 25, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Desert cu ciocolată și vișine – Un adevărat răsfăț

Desert cu ciocolată și vișine – Un adevărat răsfăț

Un adevărat răsfăț – Desert cu ciocolată și vișine

Ingrediente necesare pentru crema cu ciocolată și frișcă:

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 100 g baton de cereale cu ciocolată
  • 100 g ciocolată neagră cu 55-60% cacao

Ingrediente necesare pentru stratul cu vișine:

  • 350 g vișine congelate, fără sâmburi
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță amidon de porumb
  • Lichior de vișine – opțional

Ingrediente necesare pentru blat (pentru o tavă de tort de 20 cm):

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • 40 g făină de migdale sau migdale măcinate
  • 25 g pudră de cacao
  • 70 g făină
  • 20 g ulei sau unt topit

Ingrediente necesare pentru glazură:

  • 180 g ciocolată neagră cu 55-60% cacao
  • 150 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Pentru crema cu ciocolată, încălzim frișca lichidă. Punem în frișcă batonul și amestecăm până ciocolata se topește. Când compoziția este aproape de punctul de fierbere, luăm de pe foc și adăugăm ciocolata neagră. Amestecăm până la omogenizare.

În timp ce compoziția se răcește, începem să o mixăm la viteză mică, până obținem o consistență moale, cremoasă.
Lăsăm să se răcească și o dăm la frigider peste noapte. A doua zi, mixăm spumă, la viteză mică.

Pentru stratul cu vișine, punem vișinele într-o cratiță. Adăugăm zahărul și 1 lingură de apă.
Punem la fiert.

Amestecăm amidonul cu un pic de apă și adăugăm în cratiță. Amestecăm. Lăsăm să dea în clocot, fierbem timp de 1-2 minute până se îngroașă. Luăm de pe foc, lăsăm compoziția să se răcească după care încorporăm lichiorul și dăm la frigider.

Setăm cuptorul la 170 de grade și tapetăm tava cu hârtie de copt.

Pentru blat, amestecăm făina cu pudra de cacao. Mixăm albușurile spumă tare, încorporând treptat și zahărul.

Separat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul vanilat, după care luăm o spatulă și încorporăm spuma de albușuri, cu mare grijă. Încorporăm și făina de migdale și făina în 2-3 tranșe, iar la final încorporăm și uleiul. Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem timp de 20 de minute.

După 20 de minute, setăm cuptorul la 150 de grade și mai coacem timp de 10-15 minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea. Lăsăm blatul să se răcească un pic, după care trecem cu un cuțit ascuțit în jurul marginilor și scoatem blatul din tavă. După ce se răcește, tăiem blatul în 3.

Pentru glazură, încălzim frișca lichidă, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.

Asamblare: blat însiropat cu siropul de la vișine, un sfert din cremă, jumătate din compoziția cu vișine. Blat însiropat, jumătate din crema rămasă, compoziția rămasă de vișine, blat.

Întindem crema rămasă pe toată suprafața tortului și dăm tortul la frigider peste noapte. A doua zi, turnăm glazura și dăm la rece până se întărește.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Prăjitură cu vanilie și caramel
Fără categorie

Prăjitură cu vanilie și caramel

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat
Fără categorie

Cozonac Moldovenesc cu Nucă și Cacao – Cozonac Pufos și Fraged – Cozonac cu Rahat

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție
Fără categorie

Iahnie de fasole (de post) – Rețetă gustoasă și sățioasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin
Fără categorie

Rețetă de post – Ciorbă de fasole boabe – Rețetă ușoară și gustoasă – Șef Paul Constantin

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă
Fără categorie

Rețetă de post – Salată Orientală de post – Salată de cartofi și legume – Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui
Fără categorie

Rețetă de Post – Păstăi cu usturoi și mărar – Fasole verde cu usturoi – Rețeta perfectă pentru Postul Paștelui

Next Post
Prăjitură la tavă, super pufoasă cu brânză și bezea – Pur și simplu se topește în gură

Prăjitură la tavă, super pufoasă cu brânză și bezea - Pur și simplu se topește în gură

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Prăjitură Aniko – Rețetă simplă și delicioasă, gata în 50 minute – O fac de fiecare dată când am poftă de ceva dulce
Fără categorie

Prăjitură Aniko – Rețetă simplă și delicioasă, gata în 50 minute – O fac de fiecare dată când am poftă de ceva dulce

Prăjiturele gustoase și delicioase de casă – Coșulețe cu nucă și gem
Fără categorie

Prăjiturele gustoase și delicioase de casă – Coșulețe cu nucă și gem

Rețetă rapidă și delicioasă – Prăjitură de casă foarte ușor de făcut, atât de bună încât se topește în gură
Rețete

Rețetă rapidă și delicioasă – Prăjitură de casă foarte ușor de făcut, atât de bună încât se topește în gură

Fără categorie

Prăjitura “1000 de insule grecești” – Prăjitură de casă cu cremă de lapte și glazură de ciocolată

Rețetă perfectă pentru sezonul rece – Ghiveci de ardei, roșii și ceapă
Aperitive

Rețetă perfectă pentru sezonul rece – Ghiveci de ardei, roșii și ceapă

Cârnați de casă (Rețetă Tradițională) – Aveți nevoie de 3 kg carne de porc, 1,5 kg carne de vită, condimente și…
Fără categorie

Cârnați de casă (Rețetă Tradițională) – Aveți nevoie de 3 kg carne de porc, 1,5 kg carne de vită, condimente și…

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate