Ingrediente necesare:
- 300 ml supă
- 10 g gelatină instant
- 1 pui întreg
- 4 căței usturoi
- 1 lingură suc de sfeclă
- boia și piper, după gust
Ingrediente pentru supă:
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 8 boabe piper
- 2 frunze dafin
- sare, după gust
Mod de preparare:
Într-o cratiță încăpătoare, punem apă la fiert.
Când apa clocotește, punem puiul întreg în apă împreună cu ceapa și morcovul curățat, cu frunzele de dafin, sarea și piperul.
Fierbem la foc mediu, îndepărtând spuma care se formează deasupra apei, până carnea va fi gata.
Între timp, radem sfecla cu răzătoarea mică într-un bol, apoi stoarcem o lingură de suc.
Dizolvăm gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în 300 ml supă și o topim.
Când carnea este gata, o scoatem din apă și o separăm de oase. Punem carnea într-un vas înalt.
Amestecăm carnea cu usturoiul pisat, cu piper, boia și condimentele preferate.
Turnăm peste carne o linguriță de suc de sfeclă și gelatina. Pasăm tot cu blender-ul vertical, până obținem o compoziție omogenă. Potrivim de sare.
Pregătim o sticlă de plastic curată, tăiem partea superioară, apoi transferăm compoziția în sticlă, apăsând ușor. Punem sticla la frigider pentru o noapte.
A doua zi, scoatem sticla din frigider, scoatem parizerul din sticlă și servim.
Perfect pentru micul dejun, servit cu muștar, hrean și/sau roșii.
Poftă mare!
Discussion about this post