Pur și simplu se topește în gură – Prăjitură la tavă, super pufoasă cu brânză și bezea
Ingrediente necesare pentru foaie:
- 250 g făină
- Jumătate plic praf de copt
- 120 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 1 ou întreg
- 1 gălbenuș
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g brânză de vaci
- 500 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 g zahăr pudră
- 1 plic budincă de vanilie
- 100 ml ulei
- 3 gălbenușuri
- 1 ou întreg
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 4 albușuri
- 4 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru foaie, amestecăm făina cu praful de copt și cu zahărul. Adăugăm untul moale și oul bătut împreună cu gălbenușul.
Frământăm și transferăm în tavă (38*25cm) unsă cu unt. Aranjăm frumos, formând un blat unifom. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenește frumos.
Pentru cremă, mixăm toate ingredientele necesare. Punem crema peste foaie și dăm tava înapoi la cuptor până se coace și crema.
Pentru bezea, mixăm spumă tare albușurile împreună cu zahărul pudră. Întindem peste cremă și dăm prăjitura înapoi la cuptor până bezeaua capătă o culoare frumoasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!