Aceste gogoși ies foarte pufoase și aerate, chiar dacă rețeta nu conține nici praf de copt, nici bicarbonat de sodiu: gogoșile cresc datorită albușului bătut împreună cu iaurtul…

Ingrediente necesare:

  • 100 g făină
  • 25 g zahăr
  • 3 ouă
  • 200 g iaurt gras 10%
  • Coajă rasă de lămâie
  • Vanilie
  • 1 praf de sare
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Mixăm albușurile spumă, împreună cu un praf de sare, până obținem o spumă tare.

Treptat, adăugăm și gălbenușurile, unul câte unul, după care zahărul și iaurtul. Încorporăm și coaja de lămâie și vanilia.

La final, încorporăm și făina, cu o spatulă.

Într-o tigaie, punem ulei la încins, cel puțin 2 degete, ca gogoșile să plutească în el și să nu atingă fundul tigăii.

Prăjim gogoșile la foc mediu: luăm câte o lingură din aluat și punem ușor în ulei.

Prăjirea decurge repede: cum le punem, le și întoarcem. Cu o paletă, scoatem gogoșile pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă.

Le servim pudrate cu zahăr pudră vanilat.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!