Ingrediente necesare:
- 2-2,5 kg piept de porc
- 2 linguri untură
- 2 fire rozmarin proaspăt
- 1 căpățână usturoi
- 100 ml bere
Pentru marinadă:
- 2 linguri muștar
- 4 linguri ulei
- 1 plic amestec condimente porc
- 1 linguriță usturoi zdrobit
Mod de preparare:
Amestecăm ingredientele pentru marinadă.
Facem câteva tăieturi mai adânci la suprafața cărnii, apoi ungem cu marinadă pe toate părțile. Acoperim carnea și o lăsăm la frigider cel puțin 3 ore (sau chiar peste noapte).
Ungem o tavă cu untură, punem rozmarinul, apoi carnea (cu partea cu piele în sus) și mai punem câțiva căței de usturoi (după gust).
Acoperim cu folie de aluminiu și o coacem, în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, aproximativ 2 ore.
Nu scoatem folia și nu întoarcem carnea!
După 2 ore, îndepărtăm folia și mai coacem jumătate de oră. În aceste 30 minute, la fiecare 8-10 minute, ungem carnea cu bere.
La final, transferăm carnea pe un platou, o lăsăm să se odihnească 10 minute, apoi o feliem și servim la masă…
Merge foarte bine cu cartofi sau varză călită! Sau, de ce nu, cu salată… 🙂
Să o savurați cu poftă! Poftă mare!
Discussion about this post