Rețetă rapidă și delicioasă – Prăjitură de casă cu blat însiropat, cremă de vanilie și spumă de albușuri
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr tos
- 3 linguri făină
- 1 lingură pudră de cacao
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 200 g zahăr tos
- 250 ml apă
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 5 linguri zahăr tos
- 1 plic budincă de vanilie
- 1 lingură făină
- 4 gălbenușuri
- 220 g unt
- 200 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru spuma de albușuri:
- 4 albușuri
- 8 linguri zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Lingură cu lingură încorporăm pudra de cacao și făina amestecată cu praful de copt.
Tapetăm o tavă de 25 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 20-25 minute.
Pentru sirop, punem apa și zahărul într-o cratiță, pe foc mediu. Fierbem până zahărul se dizolvă complet, după care turnăm siropul peste blatul copt. Lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, punem la fiert ml de lapte. Adăugăm zahărul tos și amestecăm până se dizolvă.
Separat, amestecăm laptele rămas cu gălbenușurile, făina și praful de budincă, până la omogenizare.
Adăugăm compoziția în laptele de pe foc și fierbem o budincă. Mixăm spumă untul împreună cu zahărul pudră, după încorporăm lingură cu lingură budinca rece, mixând până la omogenizare și până obținem o consistență cremoasă.
Întindem crema peste blatul însiropat.
Pentru spuma de albușuri, mixăm albușurile împreună cu zahărul, pe baie de aburi.
Întindem spuma peste stratul de cremă și punem tortul la frigider pentru 3 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!