Blat:
3 ouă
200 gr făină
1 linguriță praf de copt
175 gr unt
150 gr zahăr
150 gr ciocolată neagră
2 linguri cacao
1 vârf de cuțit de sare
Crema:
3 pahare de iaurt – 250 g
1 pahar de smântână – 250 g
100 gr fulgi de cocos
125 gr zahăr pudră
2 pachete zahăr vanilat
2 pachete gelatină pudră
400 ml frișcă
Preparare:
Topiți ciocolata într-un vas pe abur. Se amestecă făina, praful de copt, cacao, zahărul și sarea. Adăugați ouăle, untul și ciocolata și amestecați totul împreună.
Întindeți aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 ° C pentru aproximativ 20-25 de minute. Lasați sa se raceasca.
Înmuiați gelatina în apă rece. Se amestecă iaurtul cu smântână, zahărul, zahărul vanilat și nuca de cocos rasă. Se dizolvă gelatina conform instrucțiunilor pachetului și se agită în amestecul de iaurt.
Bateți frisca și adaugați-o in amestecul de iaurt. Intindeți crema obținută pe blat și dați la rece inainte de servire.
Poftă bună!