Iată ce poți face din hartie de copt și ciocolată – Trucuri pe care trebuie să le știi

Aveți nevoie de:

  • hârtie de copt
  • ciocolată

Hârtia de copt poate fi folosită în foarte multe feluri. Una dintre cele mai populare întrebuințări, este cea de decorare. Pentru început, este necesar sa topiți ciocolata pe baie de aburi.

După ce s-a răcit, formați o pungă dintr-o bucată de hârtie de copt și turnați ciocolata topită. Încercați să faceți o gaură cât mai mică, pentru a putea decora cât mai detaliat.

Un alt truc eficient poate fi decorarea tortului cu ajutorul șabloanelor. De exemplu, puteți folosi șervețele de hârtie dantelate.

Cu ajutorul unor frunze, puteți decora un tort într-un mod deosebit.

Cea mai simplă metodă de decorare e pânza de păianjen de ciocolată. O puteți face atât din ciocolată albă pe glazură neagră, cât și invers.

Vezi și… 17 secrete și trucuri pe care orice gospodină trebuie să le cunoască

Pentru ca bucatele dvs. să fie apetisante și să îi bucure pe cei dragi, gătiți doar cu bună dispoziție! Orice ați face, faceți-o cu dragoste, și atunci orice rezultat va fi un succes…

1. Folosiți bere – această băutură, împreună cu sosul de soia, poate deveni o marinadă perfectă pentru carne, iar puțină bere brună adăugată la legumele înnăbușite le va oferi un gust special…

2. Pentru ca ficatul să nu fie tare, adăugați sarea la sfârșit.

3. Dacă se arde partea de sus a prăjiturii, puneți-i deasupra un prosop de hârtie, ușor umed…

4. Pentru a găti un orez de culoare albă, adăugați în timpul fierberii câteva picături de oțet.

5. Pentru a nu se lipi gălbenușul de cuțit în timpul tăierii ouălor fierte tare, dați cuțitul sub jet de apă rece periodic.

6. Nu acoperiți fasolea la fierbere și nu se va înnegri.

7. Pentru o carne tocată mai gustoasă, adăugați ceapă și cartoful tocate foarte foarte mărunt.

8. Carnea de vită va fi mult mai moale și mai suculentă dacă o veți marina cu 30 de minute înainte de o prepara.

9. Pentru ca vânăta să nu fie amară, tăiați-o și sărați-o, lăsați-o să stea puțin apoi spălați-o bine cu apă rece.

10. Pentru a obține o cremă deosebită din smântână, adăugați albuș crud în timpul mixării.

11. Dacă doriți ca friptura să aibă o crustă crocantă, ungeți carnea cu miere sau coniac.

12. Tăvăliți feliile de măr prin făină pentru ca acesteas să nu se fărâmițeze la preparare.

13. Gustul va fi mai intens dacă veți înfierbânta farfuria înainte de a servi bucate calde și dacă veți răciți farfuria înainte de a servi bucate reci…

14. Pentru a căpăta un gust deosebit, lăsați carnea abia pregătită să se “odihnească” puțin înainte de servire…

15. Pentru a nu exagera cu sarea, gustați mai des și adăugați treptat, în cantități mici…

16. Asigurați-vă că aveți cuțitele mereu ascuțite, astfel procesul de gătit va fi mai rapid și mai plăcut.

17. Înlocuiți sarea și oțetul cu suc de lămâie. Mâncarea va deveni mult mai sănătoasă…

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi de folos în bucătărie!