Ingrediente pentru gogoși:
- 300 g făină
- 15 g drojdie proaspătă
- 1 lingură zahăr
- 125 ml lapte cald
- 1 ou
- sare
- 1/2 linguriță extract de vanilie
- ulei
Ingrediente pentru sirop:
- 2 l apă
- 800 g zahăr
- 100 ml rom
Ingrediente pentru decor:
- 100 g gem roșu
- 600 g frișcă
Mod de preparare:
1. Drojdia, zahărul, laptele, oul, sarea, vanilia şi o lingură de ulei, se amestecăm într-un bol cu ajutorul unui mixer. Treptat, adăugăm făina și mixăm până obținem un aluat moale și omogen.
2. Acoperim aluatul cu un prosop și îl lăsăm la crescut.
3. Cu ajutorul mâinilor, formăm biluțe din aluat și le așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Le lăsăm la crescut 40 de minute,
4. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 10 minute.
5. După ce s-au copt, le tăiem cu ajutorul unui cuțit. Le întroducem în sirop pe urmă le tapetăm cu gem. La final, umplem savarinele cu frișcă.
Poftă bună!