Biscuiți de casă fini și aromați – Se prepară din 320g făină, 2 ouă, 100g smântână, 100g unt și…
Ingrediente necesare:
- 320 g făină, aproximativ
- 2 linguri zahăr pentru aluat
- 1 praf de sare
- 8 g zahăr vanilat
- Coaja rasă de la 1 lămâie – opțional
- 1 linguriță praf de copt
- 1 ou pentru aluat
- 100 g smântână fermentată
- 100 g unt
- 1 ou pentru uns
- 2-3 linguri zahăr, deasupra
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Cernem făina într-un bol. Adăugăm praful de copt, sarea, zahărul tos și cel vanilat, cubulețele de unt și frământăm cu mâna până obținem un aluat sfărâmicios.
Adăugăm smântâna, oul și frământăm din nou, până obținem un aluat omogen. Acoperim aluatul astfel obținut cu un prosop curat de bucătărie și îl lăsăm la temperatura camerei pentru 15 minute.
Ulterior, întindem aluatul la o grosime de 5-7 mm. Ungem cu ou bătut și presărăm 2-3 linguri de zahăr deasupra. Porționăm în bucățele triunghiulare și transferăm biscuiții astfel obținuți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm un pic de spațiu între ei.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25 de minute. După coacere, îi putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!