Prăjitură italiană cu mere – Rețetă delicioasă, rapidă și aromată – Desert de casă, cu mere
Ingrediente necesare:
- 2-3 gălbenușuri
- 100 g zahăr și 3 linguri pentru presărat înainte de coacere
- 50 g unt
- 125 ml lapte
- Un sfert linguriță sare
- 8 g zahăr vanilat
- 180 g făină
- 1 linguriță și jumătate praf de copt
- 2-3 mere
- Zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare. Adăugăm 25 g unt topit (nu fierbinte), laptele, sarea, zahărul vanilat, făina cernută împreună cu praful de copt și mixăm bine, până la omogenizare.
Tapetăm o tavă de tort de 24 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Uniformizăm și deasupra așezăm feliuțele de mere, împingându-le ușor în aluat.
Topim untul rămas (25g), îl lăsăm să se răcorească și îl turnăm deasupra prăjiturii. Presărăm și 3 linguri de zahăr și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem prăjitura timp de 30-35 minute, depinde de cuptorul fiecăruia.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească după care o transferăm pe un platou și o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!