Prăjitură italiană cu mere – Rețetă delicioasă, rapidă și aromată – Desert de casă, cu mere

Ingrediente necesare:

  • 2-3 gălbenușuri
  • 100 g zahăr și 3 linguri pentru presărat înainte de coacere
  • 50 g unt
  • 125 ml lapte
  • Un sfert linguriță sare
  • 8 g zahăr vanilat
  • 180 g făină
  • 1 linguriță și jumătate praf de copt
  • 2-3 mere
  • Zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o compoziție pufoasă și deschisă la culoare. Adăugăm 25 g unt topit (nu fierbinte), laptele, sarea, zahărul vanilat, făina cernută împreună cu praful de copt și mixăm bine, până la omogenizare.

Tapetăm o tavă de tort de 24 cm cu hârtie de copt și transferăm aluatul în ea. Uniformizăm și deasupra așezăm feliuțele de mere, împingându-le ușor în aluat.

Topim untul rămas (25g), îl lăsăm să se răcorească și îl turnăm deasupra prăjiturii. Presărăm și 3 linguri de zahăr și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Coacem prăjitura timp de 30-35 minute, depinde de cuptorul fiecăruia.

După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească după care o transferăm pe un platou și o pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!