Gata în doar 20 de minute – Desert super cremos, cu banane și ciocolată
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 5 linguri făină
- 1 lingură pudră de cacao
- Un sfert linguriță sare
- 6 linguri lapte
- 6 linguri zahăr
- 2 linguri ulei
- Jumătate linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g smântână
- 2-3 linguri zahăr pudră
- 2 banane
Mod de preparare:
Mixăm ouăle împreună cu sarea. Adăugăm laptele, zahărul și făina cernută și amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt. Încorporăm și uleiul și transferăm compoziția într-o tavă din silicon, potrivită pentru cuptorul cu microunde. Lăsăm la cuptorul cu microunde timp de 5 minute, la 800 W. Lăsăm să se răcească.
Dacă doriți să coaceți la cuptor: 180 grade preîncălzit, 25 minute aproximativ.
Pentru cremă, mixăm smântâna cu zahărul. Tăiem bananele rondele. Tăiem blatul în două, umplem cu cremă și rondele de banane după care întindem crema rămasă peste blatul superior și pe marginile tortului și decorăm cu ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!